טיפים לתפירה

טיפים שימושיים מניסיוננו האישי!

עוד לפני שפתחתם את גיליון הגזרה, קראו את ההנחיות בתשומת לב פעמיים, בצעו את השלבים כפי שמוסבר, ואל תתפתו לדלג על שלבים – יש סיבה שהם נכתבו בסדר המסויים הזה.

כשאתם קונים בד, כתבו על חתיכת דף איזה בד זה וכיצד יש לטפל בו מבחינת ניקוי וכביסה (בדר"כ המידע כתוב על תווית שמודבקת לגליל), את הדף הצמידו לבד עד שתיהיו מוכנים להשתמש בו. אני בטוחה שלכולנו יש הרבה בד ששוכב זמן רב בבית וכבר שכחנו איך צריך לטפל בו.

לפני שקונים בד שיתאים לגזרה שבחרתם, בדקו מה כתוב בהוראות הגזרה: אילו בדים מומלצים, ומאילו בדים יש להימנע.

כשקונים סיכות תפירה, רצוי לקנות כאלו עם ראש מזכוכית או מפלסטיק. סיכות אלו נוחות הרבה יותר וקל לאתר אותן ביתר קלות מאשר את הסיכות הרגילות.

בסיום השימוש במכונת התפירה, וודאו כי כיסיתם אותה. מוך ואבק שמצטברים במכונה הם הגורם מספר אחת לקלקול מכונת התפירה.

כשתופרים בגד עם בטנה או עם כמה סוגי בדים, וודאו שאופי הניקוי של הבדים זהה (שכל סוגי הבדים דורשים את אותם תנאים במכונת הכביסה או דורשים ניקוי יבש), רצוי לכבס את הבדים לפני תחילת העבודה על הבגד, כדי שהתכווצות הבד לא תשפיע על גודל הגזרה.

הדרך הקלה ביותר להשחיל חוט במחט רגילה, או במחט של מכונת תפירה היא לחתוך את החוט בזווית לפני השחלת החוט בקוף המחט. מומלץ להשחיל כאשר הרקע מאחור הוא לבן.

כשמשחילים חוט בקוף המחט, אל תרטיבו את קצה החוט מכיוון שהדבר יגרום לחוט להתפצל ויקשה על העבודה.

אל תשימו בדי פשתן או בגדים העשויים פשתן במייבש, הדבר פוגם בסיבים הגמישים שבבד. עדיף לפריטים העשויים פשתן ייבוש באוויר.

לעולם אל תגהצו קטיפה. כדי להוריד קמטים, השתמשו במכונת אדים.

שמרו רצועות ושאריות בד במיכל ליד מכונת התפירה שלכם, כך שיהיו זמינים כאשר תרצו לבדוק סוגי תפרים ומתח.

כשאתם תופרים לולאות לכפתורים, שימו לב שאתם ממקמים אותם בצורה אנכית בחולצות, ובצורה אופקית במעילים ובג'קטים.

בעת גזירה עם מספרי תפירה, קחו "ביסים" גדולים עם המספרים ואל תתנו למספריים להיסגר לגמרי; עצרו בערך 2 ס"מ מקצה המספריים, פתחו אותם שוב, קדמו אותם בתנועת גלישה ותמשיכו לגזור. כך תקבלו חתך נקי הרבה יותר.

כשאתם קונים כפתורים לבגד, קנו תמיד כפתור אחד נוסף, כדי שאם יאבד אחד תמיד תוכלו להחליפו בקלות ולא תצטרכו להתחיל לחפש בחנויות כפתור מאותו הדגם.